Bezorgkosten €4.50  |  Gratis verzending bij bestellingen boven de €50,00

'Be the change you want to see in the world'

Iedereen heeft mooie herinneringen aan kleine of juist grote geluksmomenten in de natuur. Bijvoorbeeld als kind buitenspelen in de bossen op zoek naar eikels en beukennootjes. Als jongvolwassene een zonsondergang bekijken met je vakantieliefde al zittend op een hagelwit strand of de keer dat je je kinderen meenam naar jouw favoriete plek in de natuur.

Welk geluksmoment schoot er door jouw hoofd? Misschien vraag je je wel af of jouw kinderen ook nog dit soort geluksmomenten in de natuur zullen ervaren.

De natuur verandert steeds meer en ziet er niet overal hetzelfde uit als vroeger. We zien nu steeds meer plastic verpakkingen terug in de natuur en oceanen. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn geweest toen plastic uitgevonden werd? Het zou ons leven makkelijker moeten maken, maar doet dat het nog wel?

Maak het verschil

Plastic verstoort meer en meer onze natuur en daar willen we zo snel mogelijk van af.

Laat dat nou net de uitdaging zijn! Plastic is zo’n groot onderdeel geworden van ons dagelijks leven, dat het steeds moeilijker wordt om bewust te kiezen voor plasticvrije producten.

Ik vind het belangrijk dat er juist nu een mogelijkheid is dat jij een plasticvrij verzorgingsritueel kan creëren. Ik help je hiermee door het je makkelijk te maken. Ik kan je beloven dat het plastic afval in je badkamer drastisch zal verminderen. 

Maak dus een verschil! Kies bewust voor de natuur en voor een plasticvrije toekomst. 

Ik ben Esmay, het gezicht achter Plasticloos

Vier jaar geleden heb ik een prachtige reis door Azië gemaakt. Ik bleef anderhalf jaar weg en bezocht dertien landen. Het ene land was nog mooier dan het andere en het eten leek per land lekkerder.  

Prachtige hagelwitte stranden, vulkanen, tropische regenwouden, palmbomen, grotten en koraalriffen zijn allemaal voorbij gekomen. Maar ook gekapte bossen, palmolieplantages en opvangtehuizen voor dieren. Daarnaast lagen stranden, straten en bossen vol met afval. 

Voordat ik deze reis maakte was ik zelf nog niet zo bewust met de natuur bezig. Maar blijkbaar was het voor mij noodzakelijk om met mijn eigen ogen te zien hoe slecht het gesteld is met de natuur en het milieu. 

Een strand bezaaid met afval...

Een belangrijk moment voor mij was een wandeling die ik maakte op een strand van Koh Lanta in Thailand. Dit strand lag letterlijk bezaaid met afval. Van zowel de bewoners van het eiland als aangespoeld afval. Ik zag een plastic fles die al een lang leven op zee achter zich had. Verweerd, vol met gaten en vastgeklampt door meerdere zeedieren. Het zien van dit alles maakte me verdrietig. De druppel was de heremietkreeft, die van een plastic dop zijn nieuwe huisje gemaakt had.

Hierdoor wist ik dat ik iets wilde doen aan al dit plastic. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen plasticgebruik, hoe ik bewuster kan leven en kan bijdragen aan een schoner milieu. Ik schaamde me omdat ik besefte dat ook ik meewerkte aan het vervuilen van onze planeet en dat mijn eigen plastic footprint te groot was. Maar hoe verklein ik deze?

Ik vond dat er meer mogelijkheden voor een plasticvrij verzorgingsritueel moesten komen

Terug in Nederland begon ik aan een andere reis. Een die me leerde over plastic, duurzaamheid en het respecteren van de aarde. Ik ging aan de slag met mijn eigen plasticgebruik en daardoor veranderde ik. Van een onwetende plasticverbruiker, naar een bewust plasticvrije-shopper.

We moeten duurzame keuzes maken zodat we samen onze plastic footprint verminderen. Zo helpen we de planeet en maken we ‘m weer een beetje mooier.   

Er ging veel tijd zitten in mijn zoektocht naar duurzame en milieubewuste spullen, maar het heeft me ook veel gebracht. Het is me namelijk gelukt om mijn verzorgingsritueel helemaal plasticvrij te maken en dat kan jij ook!

Zo ontstond het idee voor Plasticloos, een plasticvrije drogist.

Dé online drogist waar jij in één keer al jouw verzorgingsproducten shopt. Plasticvrij, zonder toegevoegde rotzooi en gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Laten we met elkaar weer een gezond verzorgingsritueel creëren. Een ritueel dat gezond is voor jouw lichaam en dat van jouw naasten.

Op die manier help je niet alleen jezelf en jouw naasten, maar je levert ook een belangrijke bijdrage aan een betere wereld. Hoe tof is dat!

Samen tegen plastic en voor een gezondere wereld!

Ik wil dat jij het heft weer in eigen handen neemt doordat je nu wel de keuze hebt om voor een plasticvrij alternatief te kiezen. Plasticloos maakt een plasticvrij verzorgingsritueel makkelijk!

- Liefs Esmay

Ga naar de shop